EkonomiGündemKamu

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Heyecan veren açıklama…

Yeni yılın asgari ücret belirlenme zamanı geldi çattı. Milyonlarca çalışan yapılacak olan çalışmalardan nasıl bir sonuç çıkacağını beklerken, TİSK’ten konuyla ilgili heyecanlandıran bir açıklama geldi.

TİSK Yönetim kurulunca yaşanılan bu olağanüstü süreçte devletin bütün kurum ve kuruluşlarının korona salgınının ülkenin çalışma hayatındaki etkileri en aza indirilmesi için büyük bir özveriyle çalışıldığına vurgu yapıldı.

“Bütün tarafların refahını koruyabilmek maksadıyla asgari ücret için çalışma yapıyoruz”

Yeni yılda geçerli olacak ve Aralık’ta görüşülmeye başlanması beklenen asgari ücret için başta Türk-İş başta olmak üzere işçi konfederasyonları, 81 ilin işletme ve temsilcileriyle işveren kuruluşlarıyla sıkı bir istişare halinde olduklarını kaydeden TİSK Yönetim Kurulu şunları söyledi:

“Bu yılki asgari ücret her zamankinden önemli”

“Bu yıl, asgari ücret müzakereleri küresel boyutta devam eden olağanüstü ekonomik şartların gölgesinde gerçekleşecek. Refah seviyelerini, istihdamı korumak, ilave istihdam ve yeni yatırım oluşturmak, salgında zor durumda kalan sektörlerin üzerindeki baskıyı azaltmak için dönemin koşullarını ve uzun vadeli ekonomik etkileri dikkate alan, dengeli bir asgari ücretin belirlenmesini bu yıl her zamankinden de önemli buluyoruz.

“Akılcı seviyede uzlaşı sağlanılacağını düşünüyoruz”

Çalışma arkadaşlarımızın yaşam kalitesini kalıcı olarak artıracak ve büyük küçük bütün işletmelerimize değer katacak her türlü kararın en büyük takipçisiyiz. Bu yaklaşım ile beraber ortaya koyacağımız toplam fayda odaklı çalışmalarımızı komisyona sunmaya hazırlanıyoruz. Bu sene asgari ücret için gerek küresel enflasyon gerek ülkemizin rekabetçiliğini etkileyen diğer faktörler de değerlendirilerek optimal ve akılcı seviyede uzlaşı sağlayacağımıza inancımız tamdır.