Asgari ücret zammında flaş gelişme: Milyonların gözü zamda!

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete gelecek olan zamda. Temmuz ayında asgari ücrete yapılması beklenen zamla ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Asgari ücrete ocak ayında yüzde 54 zam yapılmıştı. Peki, asgari ücrete temmuzda ne kadar zam gelecek?

Asgari ücrete temmuz ayında yapılacak zamla ilgili bir iddia ortaya atıldı. Asgari ücrette zamla ilgili tahminle devam ederken, toplantının ise 13 Haziran’da yapılacağı öğrenilmişti. İddiaya göre, asgari ücrete yüzde 30 zam yapılacak.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, net 8 bin 506 (brüt 10 bin 8) lira seviyesindeki asgari ücrete temmuzda yüzde 30 zam yapılacak. Böylece asgari ücret net 11 bin 58, brüt ise 13 bin 10 lira olacak.

KOMİSYON YARIN TOPLANIYOR

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yarın (13 Haziran Salı) toplanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

Exit mobile version