Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Zam için kritik tarih belli oldu: Nefesler tutuldu, detaylar belli oldu

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret için kritik toplantı tarihinin belli olduğu ifade edildi. Bununla beraber Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7-8-9 Aralık’ta toplanacağı vurgulandı. Doğrudan 7 milyon vatandaşı dolaylı olarak birçok çalışanı ilgilendiren asgari ücretin belirleneceği toplantı tarihinin belli olduğu belirtilerek Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Aralık ayının ilk iki haftasını işaret etmişti. Ayrıca Asgari Ücret Tespit Komisyonu Habertürk’ün haberine göre, komisyon 7-8-9 Aralık’ta toplanacağı paylaşıldı.

TARİH BELLİ OLDU

6 Aralık’ta TİSK Genel Kurulu yapılacak. Ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7, 8 ya da 9 Aralık’ta toplanacağı belirtildi ve Aralık ayı boyunca komisyon 4 toplantı yapacak ve son toplantı sonrası geçen yıl olduğu gibi asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı vurgulandı.

7 milyondan fazla vatandaşın beklediği rakam için 15 kişilik komisyon toplanacak.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR

Bakanlığın teklifi üzerine Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıp yeni asgari ücreti her zaman, ister yıllık ister aylık belirleyebilir. Ücret belirlenirken ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durum, ücretliler geçinme indeksleri, geçim şartlarını da göz önünde bulunduruluyor. Asgari ücretin ödenmesinde işveren tarafından işçiye ödenen ek ücretler ve sosyal yardımlar dikkate alınmıyor.