EkonomiGenelGündem

Asgari ücrete 2. zam tartışmaları devam ediyor: Yıl ortasında yeni zam açıklaması!

Türkiye’deki yüksek enflasyon, maaşlara yeni bir zam tartışmalarını da beraberinde getirirken asgari ücretle ilgili açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Son olarak TÜSİAD’dan da yıl ortasında asgari ücrete yeni bir zam uygulanmasına ilişkin açıklamalar geldi.

BloomberHT’ye konuşan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, faiz, enflasyon ve asgari ücrete dair açıklamalar yaptı. Asgari ücretin yıl ortasında yeniden artırılmasına sıcak baktıklarını ifade eden Turan, asgari ücretin güncellenmesiyle ilgili hükümetle görüşmeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi ve “Yüzde 60’ın üzerinde enflasyonun olduğu bir yerde yapılması gereken yapılmalı.” ifadelerini kullandı.

İŞ BARIŞI AÇISINDAN DA GEREKLİ

Orhan Turan’ın konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde oldu:

“Gençlerin hayallerini hayata geçirecekleri ortam oluşturmalıyız. Türkiye yetenek havuzunu kaybetmemeli. Bazı şirketler geçen sene Ağustos Eylül aylarında destek anlamında bazı düzenlemeler yaptı. İş barışı açısından da bunu düşünmemiz, çalışanları enflasyona ezdirmeden bu süreci birlikte geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yüzde 60’ın üzerinde enflasyonun olduğu bir yerde yapılması gereken yapılmalı. Bu konu hakkında hükümetle görüşmeyi düşünüyoruz.”