Asgari ücrete rekor zam sinyali dün geldi; Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu! “Temmuz ayındaki bir ara artış idi…”

Temmuz ayında ara zam ile buluşan asgari ücretli çalışanları ilgilendiren ocak ayı yaklaştı. Son olarak brüt 6 bin 471 TL, net 5 bin 500 lira 35 kuruş almaya başlamış olan asgari ücretli çalışanların ocak ayında alacağı yeni yıl zammı şekillenmeye başladı. Asgari ücret zammına ilişkin arka arkaya önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ce Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise, yüksek zammın sinyallerini verdi.

ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM ARALIK AYINDA

Dün katıldığı bir programda asgari ücrete gelecek olan yeni zamma ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı da sürdüreceğiz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde yılbaşından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız. Zaten şu ana kadar yapmış olduğumuz asgari ücret tespit rakamları noktasında son asgari ücret rakamını Aralık’ta yapacağız. Tekrar değerlendirme yapıp yeni adı inşallah yıl sonu itibariyle atacağız. 2023’e girerken çok daha farklı ve güçlü şekilde gireceğiz. Asgari ücreti yükseltirken getirdiği yükün tamamını işverenin üzerine bırakmadık. Onu da üzerimize aldık, üretimi korumuş olduk. Devlet olarak fedakarlıkta bulunarak tüm ücretlilerin asgari ücrete kadarki kısmından vergileri kaldırdık. İşçi memur ayrımı yapılmaksızın tüm çalışanlara vergi istisnası kaynaklı ilave geliri sağladık. İşçilerimizi enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında önlemek birinci önceliğimiz. Bu (temmuz ayındaki artış) bir ara artış idi. 2023 yılında uygulanacak asgari ücret için asıl tespiti inşallah önümüzdeki Aralık’ta yapacağız” beyanlarında bulundu.

ASGARİ ÜCRETTE REFORM SİNYALİ VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılamalarının ardından konuya ilişkin bir çarpıcı açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bilgin açıklamalarında; “Önümüzdeki Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun tahribatını değerlendirerek kararımızı açıklayacağız. 3600 düzenlemesiyle yaklaşık 6 milyon çalışanın hayatlarını düzenleyecek ciddi bir reforma imza attık” ifadelerini kullanarak, zammın iyileştirici olacağının sinyallerini verdi. Öte yandan yapılan bu açıklamalar sonrasında uzmanlar 2023 asgari ücret zammında 7 bin TL ile 7 bin 500 TL bandı arasında bir rakam beklemeye başladı.

Exit mobile version