Ekonomi

Asgari ücrete zam beklentisi arttı! Kulislerden yanıt geldi: 5100 TL olacak!

Sene başında, asgari ücrete bu zamana kadar yapılmamış oranda bir zam yapılmış ve ülke içerisinde çalışanların alacakları en düşük maaş tutarı 4 bin 253 TL olarak açıklanmıştı. Ancak henüz zamlı maaşın tadını bir ay bile çıkaramayan vatandaşlar, giderek artış gösteren enflasyon ile mücadele etmek zorunda kaldılar. Enflasyonun erittiği yüzde 50,95 oranlı asgari ücret zammı, vatandaşların ikinci bir zam beklentisi içerisine girmelerine yol açtı.

Rusya- Ukrayna savaşı, FED faiz kararının piyasa üzerinde ki baskıları ve daha pek çok yeni dönem faktöründen ötürü giderek pahalılaşan gündelik hayat şartları, vatandaşların ikinci asgari ücret zammı taleplerini sesli bir şekilde dile getirmelerini sağladı. Bu noktada AK Partili yetkililerin yaptıkları zam açıklamaları, temmuz ayı içerisinde ikinci bir zammın yapılacağı iddialarını kuvvetlendirmeye başladı. Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı ne zaman yatırılacağı ve diğer ayrıntılar merak edilmeye başlandı.

AK Partili İsimden Zam Konuşması!

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan AK Parti Adana Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru, kullandığı ifadeler ile birlikte vatandaşların asgari ücrete zam beklentisini güçlendirdi. Doğru, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “İşçimize, memurumuza, asgari ücretlimize zam yaptık ama enflasyon karşısında eridi. Daha fazlasını yapacağız. Cumhurbaşkanımız yakında açıklayacak, duyacaksınız.”

Yeni Asgari Ücret Enflasyona Göre Hesaplanacak!

“Asgari ücrete ikinci bir zam yapılacak” iddiasının günden günde kuvvetlenmeye başlamasından sonra zam oranının nasıl hesaplanacağı merak edilmeye başlandı. Kulislerden gelen bilgilere göre yeni asgari ücretin temmuz ayında açıklanması ve ilk 6 ayın enflasyon oranına göre hesaplanması bekleniyor.

Yeni Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Kulislerden gelen enflasyon oranı haberlerinden sonra asgari ücret hesabı yapılmaya başlandı. Şimdiye kadar açıklanan verilere göre ortalama enflasyon oranının yüzde 20 olduğu söylenebilir. Bu oran da 850 TL’ye denk gelmektedir. Bu tutar ile birlikte asgari ücretin 5100 TL’nin üstüne çıkması beklenmektedir.