Asgari ücretin kaybı 111 dolara ulaştı!

Bugün yaşanan kur farkı hariç asgari ücretin kaybı 111 dolara ulaştı! Asgari ücretle 2021 yılı başında 382 ABD dolar alınabilirken şimdi 270 dolar alınıyor ki şu anda ki dolar kuru ile çok daha azı alınabilir. Asgari ücrete en az yüzde 40 zam yapılsa dahi yaşanan kaybı telafi edmiyor. konuya ilişkin açıklama yapan Adana Milletvekili Orhan Sümer şöyle dedi;

Asgari ücretle 2021 yılı başında 382 ABD doları alınabiliyordu, aradan geçen sürede döviz kurundaki hızlı artış nedeniyle bugün ancak 270 dolar alınabiliyor. 2021 ilk 11 ayında asgari ücretin kaybı 111 dolara yani 1.156 liraya çıktı, 2022 yılı için de asgari ücrete yüzde 40 zam yapılsa bile dolar bazında yılbaşındaki seviyeye ancak geri gelecek. Döviz kurlarında yaşanan dalgalı seyir, büyük bölümü asgari ücret ve asgari ücretin altında geçinmeye çalışan milyonların gelirini ve satın alma gücünü daha önce hiç olmadığı kadar olumsuz etkiledi.

Döviz arttıkça sevinen saray yandaşları, üzülen vatandaş oluyor. Gerçi şu an politika faiz kararıyla 5 dolar daha gitti normal aldıkları ücretten. Sayın Cumhurbaşkanı daha önce “Milletimiz tamam derse çekiliriz.” demişti. Artık tamam, milletin bu yükü taşımaya gücü kalmadı. Geliyor, gelmekte olan diyor, hemen seçim diyoruz.

Exit mobile version