Asgari Ücretle Çalışan Vatandaşlar Dikkat! Toplantı Sonrası Açıklama Yapıldı

Asgari ücret ile çalışan vatandaşları ilgilendiriyor. Vatandaşlar merakta. 2022 yılı asgari ücret düzenlenmesi için 3. toplantı sona erdi. Asgari ücret düzenlenmesi 4.toplantıya kaldı. İş veren ve işçi arasında net anlaşma sağlanamadı. Hükümet, iş veren ve işçi kanadında temsilcilerin olduğu 3. toplantıda anlaşma sağlanamadı. 4. toplantı için net bir toplantı tarihi belirlenmedi.

Çalışma Genel Müdürü: TİSK 3100 Türk-İş 3579 TL Öngörüyor

2022 yılında geçerli olacak asgari ücrettin belirlenmesi için toplantılar başladı. 7 Milyon asgari ücretli çalışanı yakından ilgilendiren 3. toplantıda anlaşma sağlanamadı. Çalışma Genel Müdür Nurcan Önder, “TİSK asgari geçim tutarını 3.100 TL, Türk-İş 3.579 TL öngörüyor” ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin belirlenmesi için ilk toplantı 1 Aralık tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, ikinci toplantısını 7 Aralık’ta Türk-İş’in ev sahipliğinde yapan Komisyon, üçüncü toplantısını bugün Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) tarafından gerçekleştirildi.

Türk-İş Genel Sekreteri Irgat, “İşveren kesimiyle uzlaşmazlıklarımızı maalesef henüz gideremedik” ifadelerinde bulundu.

TİSK’in Genel Sekreteri Akansel Koç yaptığı açıklamada, “Enflasyona karşı çalışanlarımızı koruyacağız. TÜİK’in açıkladığı bütün rakamlar bizim için geçerli. Farklı enflasyon rakamları açıklayan kuruluşlar var ama biz TÜİK’i esas alıyoruz” dedi.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ise, “Parametreleri esas alarak belirli hesaplar yaptık. Bu 2 bin 979 lira ile 3 bin 567 lira arasında, eski formüle göre hesapladığımız zaman değişiyor. Son toplantıda karar verilecek” ifadelerini kullandı.
Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, “Sonuç almamız mümkün görünmüyor. Geldiğimiz noktada olumlu bir sonuç sağlayamadık. Çalışanların refah seviyesini arttıracak bir rakam telaffuz edemedik.” dedi.
Exit mobile version