Asgari ücretle çalışanlar dikkat: İkinci zam açıklaması yapıldı

Ülkemizde yüksek seyir izleyen enflasyona karşı maaşlarda iyileştirmeye gitme çalışmalarına ilişkin yeni bir açıklama geldi. Özellikle asgari ücretle çalışanlar, 2022 Türkiye’sinin ekonomik şartları altında geçinmekte günbegün daha da zorlandığı için beklentiler de bu yönde oldu. Söz konusu düzenlemelere göre ise asgari ücrete yıl içinde ikinci zammın yapılabileceği konuşuluyor.

Konuya yönelik açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan geldi. Özkan:

“Asgari ücrete yılda iki defa zam getirilmesi konusunu Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu anki mevzuat gereği yılda bir defa yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Aklımızda var. Zamanı geldiğinde, bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız ifadelerini kullandı.

850 TL TUTARINDA ZAM GELEBİLİR

Bu açıklamanın ardından uzmanlar, asgari ücrete yarıyıl zammı gelmesi halinde, 2022’nin ilk 6 aylık enflasyon rakamının ya da buna yakın bir oranın esas alınabileceğini belirtti. Uzmanlar “Söz konusu rakam bugünkü projeksiyonlara göre yüzde 20 civarı bir orana denk gelebilir. Bu durumda asgari ücrete temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık 850 TL zam gelebilir” diyorlar.

Exit mobile version