Asgari ücretle çalışanlar dikkat: Temmuz ayında zam geleceği konuşulurken resmen belli oldu!

Türkiye’de yıllık enflasyonun yüzde 70’lere dayandı. Vatandaşın alım gücü her gün biraz daha düşerken gözler de Temmuz ayında maaşlara gelecek zamlara çevrildi. Asgari ücrete gelmesi beklenen zam için ise masadaki rakam ortaya çıkmaya başladı. İşte detaylar…

2022 yılı asgari ücretine, Ocak ayında uygulanan yüzde 50 oranındaki zammın ardından ücret 4 bin 253 liraya yükselmişti. Asgari ücrete Temmuz zammının geleceğine dair resmi bir açıklama henüz gelmese de beklentiler vatandaşların alım gücünü yükseltmek için ücretin artırılması yönünde.

PEKİ ZAM NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası’nın Haziran ayı enflasyon beklenti anketi verilerine göre; bir hesaplama yapıldığında 6 aylık enflasyon oranının ise yüzde 39,67 olacağı hesaplanıyor. Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak bir ek zammın da bu oran seviyesinde olabileceği düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 4 Haziran Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Petrol fiyatlarının arttığı dönemde dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. Bu da vatandaşlar da doğal olarak bir zam beklentisi oluşturdu.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, “Asgari ücret ve başka konular dar gelirli vatandaşlarımızı ekonomik olarak korumak hükümetimizin her zaman gündemindedir. Yakın zamanda düzenlemeler yapıldı. Vatandaşlarımızın hayat koşulları, ilettiği talep ve beklentileri bizim partimizin her zaman gündemindedir.” açıklamasını yapmıştı. Şimdi gözler Temmuz ayı için verilecek zam haberinde…

Exit mobile version