Ekonomi

Asgari ücretle çalışanlar dikkat: Yarın iletilecek!

Türkiye’de birçok vatandaş asgari ücret karşılığında çalışıyor. Bu nedenle asgari ücrete ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar için zam taleplerinin ise yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesi bekleniyor.

Her sene asgari ücrete uygulanacak zam miktarı Aralık ayında yapılan komisyon toplantıları sonucunda belirleniyor. Bu sene ise asgari ücretliler maaş zamlarının ne kadar olacağını merak ile bekliyorlar. Konu hakkında flaş gelişmeler yaşandı. Gelen son haberlere göre, AK Parti’nin yarın gerçekleştirilecek Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda (MKYK) asgari ücrete ilişkin zam talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilecek.

2022 yılı için beklenti nedir?

Asgari ücret zammı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ekonomistler, 2022 yılı için yüzde 20’lerde dolaşan enflasyon rakamlarına bağlı bir zam bekliyorlar. Ancak asgari ücretin ne kadar olacağına dair kesin bir bilgi henüz mevcut değil. Aralık ayının sonuna doğru milyonlarca kişinin beklediği zam haberi de açıklanmış olacak.