Editörün SeçtikleriEkonomi

Asgari ücretli çalışanlara müjde! Yeni yasa çıkarılacak: Sıfır otomobil alabilecekler

Mevcut koşullarda, asgari ücretle otomobil sahibi olmak oldukça zor olduğu bilinirken araç fiyatlarının artmış olması ve kredi faizlerinin de oldukça yüksek olması vatandaşların araç almalarını etkiliyor. Ancak, bu durumu değiştirebilecek yeni bir yasa tasarısı geliştirildiği duyurulurken sıfır otomobil fiyatları günümüzde 900.000 TL civarında başladığından kredi faizlerinin de oldukça fazla olduğundan böyle bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu da gün yüzüne çıktı. Bu fiyat skalası, asgari ücretle geçinenler için otomobil sahibi olmayı neredeyse imkansız hale getirdiğinden yeni düzenleme özellikle asgari ücretl çalışanlar tarafından oldukça heyecanla bekleniyor

YENİ FORMÜL İLE ARABA ALMAK DAHA KOLAY OLACAK

Mevcut koşullar altında, asgari ücretle sıfır otomobil sahibi olmak oldukça zor göründüğü ifade edilerek yeni bir sistem getirilmesi düşünülüyor ve bu, engelleri ortadan kaldırabileceği ifade edildi.

Otomobil kredilerinin yüksek faiz oranları, aylık ödemeleri absürt seviyelere çıkardığı bilinirken asgari ücretle çalışanların otomobil sahibi olmasını zorlaştığı ifade edildi. Doğal olarak, asgari ücretle çalışanların bu yüksek ödemeleri karşılaması kolay değil. Ancak, yeni bir formülle bu durumun değişebileceği bildirildi.

YERLİ ARABALAR İÇİN YENİ PLAN

Kulis bilgilerine göre, asgari ücretle çalışanların faydalanacağı bir otomobil alım planı üzerinde çalışıldığı belirtilirken iddialara göre, kendisinin ya da ailesinin üzerine kayıtlı otomobil bulunmayan asgari ücretliler için uzun vadeli sabit ödemelerle yeni bir plan hayata geçirileceği bildirildi. Bu plan kapsamında, Türkiye’de üretilen otomobiller kampanyaya dahil edileceği vurgulandı. Bu noktada ise karşımıza ilk olarak TOGG çıkıyor.

Bu konud bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.