EkonomiGündemPolitika

Asgari Ücretli Vatandaşlar İçin Kemal Kılıçdaroğlu, Hangi Öneride Bulundu?

Milyonlarca asgari ücretli vatandaşı ilgilendiriyor. Asgari ücret ile ilgili toplantılar devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücret önerisi geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklamada Asgari ücretin 5 bin 500 TL olması gerektiğini belirtti.

Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret rakamları hala açıklanmadı. Yapılan toplantılar sonrasında asgari ücret düzenlenmesinde karar verilemedi. İş veren ve işçi arasında net anlaşma sağlanamadı. Asgari ücret için beklenen zam açıklanmadı. Yaklaşık 7 Milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücret zam kararının bugün çıkması bekleniyordu.

Kılıçdaroğlu’ndan 5 Bin 500 TL Önerisi

‘Aile Destekleri Sigortası Tanıtım Toplantısı’na katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücret için öneri bir rakam geldi. Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklamada asgari ücretin 5 bin 500 TL olması gerektiğini belirtti.

Asgari ücret ile ilgili önerilerini yineleyen Kılıçdaroğlu, “Adı üstünde asgari ücret, yani en düşük ücret. Bir ailenin geçinmesi için en düşük ücret bu. Bakınız bu yılın başında 2021 yılının Ocak ayında asgari ücret net 2 bin 825 liraydı o günkü dolar kuru 384 dolar. Yeni asgari ücreti belirleyeceklerse 384 doların (5.482,91) karşılığı olan Türk Lirası’nı versinler. Yani yılbaşındaki hakkını yıl sonunda da teslim etsinler” ifadelerini kullandı.