Asgari ücretliler 1100 TL Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanacak mı?

Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri için şimdiden heyecan başladı. Ramazan Bayramı’nda zamlı ikramiye ödemelerini alan vatandaşlar, Kurban Bayramı ikramiye ödemelerini ne zaman ve nasıl alacaklarını merak ediyorlar. Peki, bu sene asgari ücretli çalışanlara da ikramiye ödemesi yapılacak mı?

Kurban Bayramı ikramiye ödemelerinin ne zaman yatırılacağı, kime yatırılacağı ve ne kadar olarak yatırılacağı vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Kimler bayram ikramiyesi alacak?

Emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul-yetim aylığı) ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri almakta olan kişilere Kurban Bayramı ikramiye ödemesi yapılıyor. Aylık almakta olan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alabiliyor.

Asgari ücretlilere ikramiye ödemesi yapılacak mı?

Bu sene 12-16 Temmuz tarihinde yatırılması beklenen Kurban Bayramı ikramiyesi asgari ücretli çalışan vatandaşlara yatırılmayacak. Bayram ikramiyesi şartlarını taşıyan vatandaşlara ise ödemeleri 1100 TL olarak banka hesaplarına yatırılacak.

Exit mobile version