Gündem

Asgari ücretliler okusun: Cumhurbaşkanı Erdoğan herkes için açıkladı!

Son zamanlarda herkesin gözü emekli, memur ve asgari ücrete yapılacak maaş zamlarında. Bu nedenle yapılan açıklamalar hakkında vatandaşlar bilgi sahibi olmak istiyorlar. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, Asgari ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda geçinme zorluğu yaşayan herkesi ilgilendiren bir açıklamada bulundu.

Konuşmasında zam sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşın gelirlerini arttırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, bunların hepsini artırarak sene sonuna güçlü gideceğiz.” ifadelerini kullandı.

Emeklilere ne kadar zam yapılacak?

Bu sene Temmuz ayında Emeklilere 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Gelen son bilgilere göre ise ilk 5 aylık enflasyon yüzde 35.64 oldu. Böylece Haziran ayında sıfır enflasyon olsa bile emekliler maaşlarını yüzde 35 artış ile alabilecek. Kesin oran ise Temmuz ayında belli olmuş olacak.

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Asgari ücrete zam konusu henüz kesin değil. Ancak enflasyona göre zam planlamasının yapılması bekleniyor.