Ekonomi

Asgari ücretlilere büyük müjde: Kurban Bayramı’nda sizlere de ikramiye verilecek, tutar belli oldu!

Geride bıraktığımız yılın aralık ayında rekor seviyeleri gören döviz kurları ve altın fiyatları, birçok gündelik hayat ürününe ve hizmet başlığına yüksek oranlı zamların yansımasına sebep olmuştu. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de enflasyonun giderek artıyor olması hali hazırda zamlı olarak satışa sunulan ürünlerin ve hizmetlerin, daha da fahiş fiyatlara ulaşmasına ve sonuç olarak da özellikle asgari ücretli vatandaşların geçim derdine düşmesine sebep oldu.

Temmuz ayı içerisinde asgari ücrete yılın ikinci zammının yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalar hala sürerken, bugün asgari ücretlileri sevindirecek olan bir haber gündeme geldi. Yapılan açıklamaya göre Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un meclise asgari ücretlilere ikramiye verilmesine ilişkin yasa teklifi sunduğu ve teklifin kabul edilmesi durumunda asgari ücretlilere bayram öncesi ödeme yapılacağı bilgisi kaydedildi.

Asgari Ücretliler İçin İkramiye Teklifi Komisyona Sunuldu!

Giderek artan enflasyon karşısında asgari ücretlilerin geçim derdi içerisine düşmüş olmalarına göz yummak istemeyen Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, geçtiğimiz günlerde meclis gündemine asgari ücretlilere de ikramiye verilmesi gerektiğine ilişkin hazırladığı teklifi getirdi. Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un komisyona, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında asgari ücretliler için ikramiye teklifi sunduğu öğrenildi.

Tutar Belli Oldu!

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un meclis komisyonuna asgari ücretlilere ikramiye verilmesi konusunda sunduğu yasa teklifine ilişkin ayrıntılar belli oldu. Yapılan resmî açıklamalara göre teklifin kabul edilmesi durumunda asgari ücretlilere Kurban Bayramı öncesinde maaşlarının yarısı kadar yani 2 bin 125 TL tutarında ikramiye ödemesi yapılacak.

Komisyondan Teklife Sıcak Bakış!

Kulislerden gelen bilgilere göre Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un sunduğu teklifin komisyon tarafından olumlu değerlendirildiği ancak henüz net olarak bir kararın verilmediği iddia edildi.