Asgari Ücrette Flaş Gelişme! Yeniden Görüşülecek!

Uzun zamandır beklenen ve 4. kez toplantı yapılan asgari ücret bilindiği üzere Beştepe Külliyesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. 4.250 TL olarak belirlenen 2022 asgari ücret vatandaşın yüzünü güldürürken iş vereni endişelendirdi. Bunu Bilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, işveren için gelir ve damga vergi muafiyet açıklaması yaptı. Ancak bu muafiyet yeterli gelmedi Bunun üzerine bugün yapılan açıklamada “vergi muafiyeti genişletebilir” ifadeleri kullanıldı. işte detaylar…

Bakanlık ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Tekrar Görüşecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından vergi muafiyetinin genişlemesi için Hazine Bakanı Nebati ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’le tekrar masaya oturacak.

 AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan “Asgari ücretteki vergi muafiyeti genişletilebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulacak.” açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi kararına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Vergiden muaf tutulması tartışmaları yaşanmıştır. Bu özlemi de hayata geçiriyoruz. Yılbaşı itibariyle gelir vergisi ve damga vergisini asgari ücretten kaldırıyoruz. 450 TL’lik yüksek işveren kesimini, kurtarmış oluyoruz.”

2022 AGİ NE KADAR?

Bekar 402 TL
Evli eşi çalışmayan 481,5 TL
Evli eşi çalışmayan 1 çocuklu 543 TL
Evli eşi çalışmayan 2 çocuklu 603 TL
Evli eşi çalışmayan 3 çocuklu 684 TL
Evli eşi çalışmayan 4 çocuklu 684 TL
Evli eşi çalışmayan 5 çocuklu 684 TL
Evli eşi çalışan 402 TL
Evli eşi çalışan 1 çocuklu 462 TL
Evli eşi çalışan 2 çocuklu 522 TL
Evli eşi çalışan 3 çocuklu 603 TL
Evli eşi çalışan 4 çocuklu 643,5 TL
Evli eşi çalışan 5 çocuklu 684 TL

Exit mobile version