Gündem

Asgari Ücrette kritik karar verildi: İşte 2024 Asgari Ücreti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammını konuşmak üzere işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Beştepe'ye davet etti. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 Asgari Ücret zammını da açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyelerini Beştepe’ye davet etti. Saat 16.30’da sona ermesi beklenen toplantıda 2024 asgari ücretine yapılacak zam oranının da netleşmesi bekleniyor.

Bu zamana kadar 2 toplantı gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe’de yaptığı toplantının ardından belirledikleri ücreti açıklaması bekleniyor. Öte yandan Komisyonun şimdiye kadar yaptığı iki toplantıda da masaya bir rakam gelmemişti.

Asgari Ücrette Kritik Hafta

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı görüşmeler sonucunda saat 16.30 civarında Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen asgari ücret zammının açıklanması bekleniyor. Bu kritik haftada, Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, asgari ücret zammının yüzde 40 ila 50 arasında olabileceğini tahmin ediyor.

Tahminlere Göre Yeni Asgari Ücret

Gelen bilgilere göre, Ahmet Kıvanç’ın tahminine göre asgari ücret zammı yüzde 40 ila 50 arasında olabilir. Tek seferlik bir zam yapılacağı için bu oranın tatmin edici olması gerekiyor. Eğer yüzde 50 zam gerçekleşirse, brüt asgari ücret 20 bin TL civarında olacak ve net asgari ücret 17 bin TL civarında olabilir. Bu durumda, yeni asgari ücret işverene 23.643 TL’ye mal olacak.

Uzman Duyumları ve Mevcut Durum

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’a göre, yeni asgari ücret 16.500 TL olarak belirlendi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 500 TL eklemesiyle 17 bin TL olarak açıklanması bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse, mevcut asgari ücret net 11 bin 402 lira olarak uygulanıyor ve işveren için toplam maliyeti 15 bin 762 lira 4 kuruş.