EkonomiGündem

Asgari ücrette zam pazarlığı sürüyor! 2022 asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonların heyecanla beklediği yeni asgari ücret için zam pazarlığı başladı. Türk-İş, TİSK ve hükümet kanadından oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını gerçekleştirmek için bir araya geldi. Toplantının ev sahibi olan Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay, “Resmi bir rakam söylememeye gayret ediyoruz. Ama kamuoyunda oluşan rakamlar ortada. Bu rakamların altında bir rakama onay vermemiz mümkün değil” ifadelerinde bulundu.

Son Dakika: Asgari ücrette zam pazarlığı devam ediyor! Komisyon ikinci kez toplandı

Milyonların beklediği an geldi

Asgari ücret zammı için milyonların beklediği an geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, , 1 Aralık tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirdiği ilk toplantının ardından bugün ikinci toplantısını işçi temsilcisi Türk-İş’in ev sahipliğinde gerçekleştiriyor. Görüşmelerde işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) temsil ediyor. İşveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetinin başkanlığını ise Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat yapıyor.

4 parametre öne çıkacak

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder’in başkanlığında yapılacak ikinci toplantıda; Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlıkları temsilcileri ekonomik veri ve raporları paylaşacak. Sosyal güvenlik prim gelirlerini etkileyen temel gösterge olan asgari ücret pazarlığında ‘yaşam maliyeti, salgın döneminde ülkenin genel ekonomik durumu, gerçekleşen ve hedef enflasyon, refah payı’ olmak üzere 4 parametre öne çıkacak.

ERDOĞAN:"HÜKÜMET OLDUK,MUKTEDİR OLAMADIK" - Haber Alternatif

Erdoğan’ın verdiği yüksek zam sözünden sonra %35-40 zam bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek asgari ücret sözü verirken 2022 zammına yönelik beklentiler yüzde 30’u geçti. Kasım ayı enflasyonu ve 5 aylık 10.48’lik oran asgari ücretteki pazarlıkları da değiştirdi. Enflasyonun üzerinde ve refah payı ile birlikte yapılacak hesaplamalarda artış oranı yüzde 30’u geçecek. Vergi destekleriyle rakam daha da yükselebilecek.