Aşı olan şarkıcı beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti!

Dünya genelinde pek çok ülkede aşılama çalışmaları devam ediyor. Corona virüsüne karşı üretilen aşıların yen etkileri ise tartışmalara neden oluyor. Son olarak, rock müzisyeni AstraZeneca aşısı olduktan iki hafta sonra beyin kanamasından hayatını kaybettiği öğrenildi.

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınında aşlama çalışmaları devam ediyor. İngiltere’de üretilen AstraZeneca yan etkileri nedeniyle tartışma konusu olmaya devam ediyor. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Zion olarak bilinen rock müzisyeni AstraZeneca aşısı olduktan iki hafta sonra beyin kanamasından hayatını kaybetti. Aşıdan sonra şiddetli baş ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran şarkıcının ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldı.

48 yaşındaki Şarkıcı glam punk grubu Spit Like This ile yıllarca ülkenin çeşitli bölgelerinde konserler düzenlemişti.

AstraZeneca nasıl bir aşıdır?

Oxford AstraZeneca işbirliğinde üretilen Covid-19 aşısı viral vektör aşılardan biridir. Viral vektör aşıları ağırlıklı olarak virüslerin zayıflatılarak hastalığa yol açma kabiliyeti ortadan kaldırılarak bağışıklık kazanılmasını sağlıyor. En eski metotlardan biri olan bu teknik çiçek aşısında kullanıldı ve etkinliği hala en yüksek aşılardan biridir.

Exit mobile version