Gündem

Aşı olanlar dikkat: Maskeyle ilgili flaş açıklama!

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama tüm hızıyla devam ediyor. Alınan tedbirler doğrultusunda ve aşılama hızının ardından vaka sayılarında ciddi oranda düşüş görüldü. Bu gelişmeyle vatandaşlar maske zorunluluğunun ne zaman kalkacağını merak etmeye başladı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, aşı olan vatandaşların açık havada maske takmayabileceğini belirtti. Özlü ‘Aşı olanlar açık havada maske takmayabilir’ değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, katıldığı canlı yayında koronavirüs süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özlü, normale dönüş tarihi, maske zorunluluğu ve 3. doz aşı başlıkları üzerinde dikkat çeken açıklamalar yaptı.

3. DOZ AŞI AÇIKLAMASI

Prof. Dr. Özlü, Eylül ayında korona sürecinde normalleşme sürecine geçilebileceğini söyledi. 3. doz aşı konusunda da Prof. Dr. Özlü, “Temmuz ayında hatırlatma aşısı olunabilir” dedi.

MASKE ZORUNLULUĞU KALKACAK MI?

Özlü, aşılama sürecinin de etkisiyle maske takma zorunluluğunun esneyip esnemeyeceği hakkında ise “Aşı olanlar açık havada maske takmayabilir” ifadelerini kullandı.