Gündem

Aşı olanlara flaş duyuru: Bu kurallara uymanız gerekiyor!

Corona virüsü salgını ile mücadele devam ediyor. Bu nedenle hem virüs, hem de aşılar hakkında yeni açıklamalar yapılıyor. Son olarak aşı olanlara flaş bir çağrıda bulunuldu. İngiliz Profesör Tim Spector tarafından yapılan açıklamada aşıları tam olan kişilerin pandemi kurallarına uymaya devam etmesi gerektiği bildirildi.

Dünyayı etkileyen corona virüsü pandemisinde uzmanlar açıklamaları ile insanlara uyarılarda bulunuyorlar. İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, İngiliz Profesör Tim Spector corona virüsüne karşı uyarılarda bulundu. Spector tarafından yapılan açıklamada aşıların tam olan kişilerin pandemi kurallarına uymaya devam etmesi gerektiği bildirildi.


Yorgunluk ve boğaz ağrısı olanlar

Öte yandan Spector, yorgunluk ve boğaz ağrısı şikayeti olan kişileri acilen test yaptırması gerektiğini ifade etti. Yapılan açıklamalarda şuan da soğuk algınlığından iki kat fazla Covid vakası olduğu belirtildi.

Türkiye’de corona virüsü son durum

Türkiye’de ise 25 Temmuz- 1 Ağustos vaka tablosu yayınlandı. Yayınlanan tabloya göre, vaka sayısı 406 Bin 322 olarak belirlendi. Vefat sayısı 337 olarak açıklanırken, iyileşen sayısı ise 387 Bin 653 olarak kaydedildi.