Genel

Aşı Olmayanlar İçin Altaylıdan Kısıtlama Listesi; 6 Madde Var

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Ocak ayında başlayan aşılama çalışmaları hala devam etmekte. Sinovac, BioNTech ve Sputnik olmak üzer ülkemiz genelinde toplam 62.669.250 doz aşı yapıldı.

Her geçen gün artan aşı oranı yanı sıra belirli bir kesimde aşı olmak istemiyor, korkuyor ya da umursamıyor. Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere pek çok siyasi, ünlü ve tanınmış isim aşıya teşvik kapsamında, vatandaşların aşı olmaları için çağrıda bulundu.

Aşı ikna tipleri, ise kapı kapı dolaşarak halkı aşıya karşı bilinçlendirip aşı olmak isteyen, istemeyen vatandaşların görüşü alınıp. Birebir ilgilenildi.

“BU ÖNLEMLERİ ALMADIĞIMIZ MÜDDETÇE SALGINI YENEMEYECEĞİZ”

Aşılama çalışmaları son hızla devam ederken gazeteci Fatih Altaylı aşı olmak istemeyenler için 6 maddelik bir kısıtlama önerisinde bulundu.

Altaylı, “Bu önlemleri almadığımız müddetçe bu salgını yenmemiz mümkün olmayacak gibi görünüyor” söyleminde bulundu.

İşte Fahrettin Altaylının Çok Ses Getirecek 6 Madde Önerisi;

Uçak dahil, toplu taşıma kullanmaları yasaklanmalı. Lokanta ve eğlence yerlerine, kafelere, barlara girmelerine izin verilmemeli. Şehirlerarası yolculuk yapmalarına engel olunmalı

İbadethanelere girmelerine, toplu ibadet yapmalarına izin verilmemeli.

Aşı hakkı olduğu ve sırası geldiği halde aşı olmamakta ısrar edenler birden fazla kişinin aynı oda ya da salonda çalışmak zorunda olduğu iş yerlerinde çalışıyorlarsa salgın sonuna ya da aşı oluncaya kadar ücretsiz izne çıkarılmalı.

Halkla doğrudan temas halinde olan görevleri ifa edenler de aşı olmamaları halinde ücretsiz izne çıkarılmalı.