Gündem

Aşı sırası kimde? 20 yaş üstü aşı sırası ne zaman gelecek?

Türkiye’de aşı uygulaması BioNTech ve Sinovac aşıları ile devam ediyor. Ayrıca 50 milyon doz da Rus aşısı Sputnik V için anlaşması yapıldı. Aşı önceliği listesine 50 yaş ve üstü vatandaşlar da eklendi. Buna göre, 50 yaş ve üstü vatandaşların aşılanmasına bugünden itibaren başlandı. Söz konusu listede yer alan kişiler randevularını alıp aşılarını olabilecek. Peki, 20 yaş ve üstü ne zaman aşı olacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin açıklama yaparak tarih de verdi.

50 YAŞ ÜSTÜ AŞI RANDEVULARI AÇILDI MI?

50 yaş üstü vatandaşların aşılanmasına 1 Haziran bugünden itibaren başlandı. Aşı sorgulamaları e Nabız üzerinden ve MHRS’den gerçekleşecek. Aşı randevusu çıkan vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182’den randevu alınarak başvurularını tamamlayacaklar. Aşı randevusu alınırken, T.C kimlik numarası bilgisi kullanılacak.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

MHRS üzerinden randevu oluşturmak için www.mhrs.gov.tr adresine girin. Üyeyseniz bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapın. Eğer üye değilseniz “Üye Ol” seçeneğini tıklayıp üyelik oluşturun.

Koronavirüs aşı randevusu almak için sisteme giriş yaptıktan sonra “Aşı Randevusu Al” seçeneğini tıklayın.

20 YAŞ ÜSTÜ AŞI SIRASI NE ZAMAN GELECEK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Gelecek hafta sonuna kadar 12 milyon doz BioNTech aşısının Türkiye’de olacağını söyleyen Bakan Koca, yerli aşının eylül ayında uygulanmaya başlamasının planlandığını belirtti. Aşı sırası gelenlerin aşı olma oranının arttığını belirten Koca, takvim işlerse aşılamada haziran sonunda 20 yaşa kadar inileceğini söyledi.

Koca, ”Aşılamayı sağlayarak Eylül sonrasında okullar, üniversiteler ve yüksekokullar dahil olmak üzere normal hayata dönecek şekilde açılmasını hedefliyoruz” dedi.