Aşı zorunluluğuyla ilgili flaş açıklama! Bakan Koca duyurdu

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşı uygulaması devam ederken, Delta varyantı paniği sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Delta varyantı vakalarının son 1 haftada 3 kat arttığını duyurdu. Bakan Koca, vaka sayılarının düşmesi gerekirken, arttığının da altını çizdi. Öte yandan aşı zorunluluğuyla ilgili de konuştu.

Türkiye’de Delta varyantı vakaları artıyor. Bakan Koca, Delta varyantının şuana kadar 36 ilde 750 kişide tespit edildiğini duyurdu. Tespit edilen 3 ildeki 3 vakanın dışında yeni delta plus varyantı ise belirlenmedi.

VAKA SAYILARINDA ARTIŞ

Toplam vaka sayılarındaki artışa da dikkat çeken Koca, “Son bir haftaya baktığımızda özellikle düşmesi gereken vakanın düşmediğini, hafta sonunun bir önceki hafta sonuna göre yüzde 20’lere yakın bir artış olduğunu görüyoruz” dedi.

Koca, artışların Diyarbakır, Şırnak, Adıyaman gibi daha çok aşılama oranının düşük olduğu illerde görüldüğünü belirtti.

AŞI ZORUNLU OLACAK MI?

“Aşılama oranının düşüş olduğu yerlerde artış yaşanıyor.” diyen Bakan Koca, “Aşı zorunlu olacak mı?” sorusuna da yanıt verdi.

Koca “Gündemimizde değil ikna etme yöntemini tercih ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca, toplumsal bağışıklığın yüzde 70 ya da 80’e ulaştğında salgının biteceğini ve normal hayata dönüleceğini de kaydetti

Exit mobile version