Gündem

Aşılamada büyük bir skandal yaşanıyor iddiası

İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, koronavirüs aşısında yaşanan sıkıntılara değindi. Aşılamada bir skandal yaşandığını iddia eden Oluç, ‘’insanlar aşı randevusu almaya çalışıyorlar, alamıyorlar. Randevu alıp da aşı olmaya gidenler ‘Aşı kalmadı’ diye geri gönderiliyor ve bundan dolayı da sağlık çalışanları bir sıkıntı yaşıyor’’ dedi. Konu hakkında mecliste açıklamalarda bulunan Hakkı Saruhan Oluç şu çarpıcı bilgilendirmelerde bulundu;

Salgın bir felakete dönüştü

Salgın Türkiye’de bir felakete dönüştü! Bunun sorumlusu kim? Bunun sorumlusu sağlık çalışanları mı, sağlık emekçileri mi? Yüzlerce kişinin öldüğü, on binlerce kişinin pandemiyle karşı karşıya kaldığı sağlık emekçileri ve çalışanları değil, sorumlusu kötü yönetim ve iktidar elbette ki. Bakın, 22 Ocakta Türkiye’de her 1 milyon kişideki vaka sayısı 90’lar düzeyindeydi. Aynı dönemde Amerika’da 1 milyon kişide 550, İngiltere’de 600 civarıydı. Aradan zaman geçti, Nisan 17-20 aralığına baktığımızda, ABD’deki 550 indi 200’e, İngiltere’deki 600 indi 50’ye, Türkiye’deki 90’lar çıktı 700 üzerine. Peki, bunun sorumlusu kim? Tabii ki iktidar, pandemi yönetimindeki yapılan yanlışlar.

AŞI KALMADI

Ölüm sayısı 400’ün üzerine çıktı resmî verilerde, gayriresmîler daha yüksek. Günlük vaka sayısı 60 binin üzerinde seyrediyor, bir türlü aşağıya çekilemiyor ama bu arada da aşılamada büyük bir skandal yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı duyuru yaptı “55 yaş için aşılama başladı.” diye, insanlar aşı randevusu almaya çalışıyorlar, alamıyorlar. Randevu alıp da aşı olmaya gidenler “Aşı kalmadı.” diye geri gönderiliyor ve bundan dolayı da sağlık çalışanları bir sıkıntı yaşıyor çünkü vatandaş zannediyor ki bunun sorumlusu sağlık çalışanları, sağlık emekçileri. Dolayısıyla, onlara yönelik eleştiriler ve şiddete varan itirazlar gündeme geliyor.

Şimdi, biz bir kez daha çağrı yapıyoruz ve bu aşılama sürecini şeffaf yönetemeyen ve yanlış yapan Sağlık Bakanlığının bu konudaki uygulamalarını gerçekten şeffaf ve sağlık örgütleriyle paylaşır bir şekilde sürdürmesi gerekiyor ve bu sorunun bir an evvel aşılması gerekiyor.