Gündem

Aşılanmış Kişiler Dahi Bu Varyantı Bulaştırabiliyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktöründen açıklama virüse karşı tam olarak aşılanmış kişilerin bile delta varyantını bulaştırabildiklerini ifade etti.

Dünyaya yayılan koronavirüs vakaları son hızla artmaya devam ediyor. İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan delta varyantı etkisini her geçen gün arttırıyor.

Koronavirüs aşılarının delta varyantına karşı etkileri tartışılırken, virüse karşı tam olarak aşılanmış kişilerin bile delta varyantını bulaştırabildiklerini ifadesi endişe yarattı.

Uzmanlar delta varyantına karşı 3.dozun gelmesini tartışırken, yeni bir iddia ortaya atan ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Rochelle Walensky koronavirüse karşı tam olarak aşılanmış kişilerin dahi delta varyantını bulaştırabildiklerini söyledi.

Artık Kapalı Alanlarda Maske Takacaklar

Sözcü’nün haberine göre; ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri değiştirdikleri zorunlu maske kuralını delta varyantı ile birlikte güncellediklerini belirterek varyantın hızla yayılmaması adına kapalı alanlarda maske takılması gerektiğini açıkladı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri aşılarını tamamlayan kişilerin maske takma zorunluluğu bulunmadığını ancak koronavirüs aşısı olan kişilerin dahi Delta varyantını başkalarına bulaştırabildiğini gösteren yeni bilimsel veriler olduğunu söyledi.

Aşı Olan Kişiler Dahi Bulaştırabiliyor

CDC Direktörü Rochelle Walensky, Delta varyantıyla ilgili son birkaç haftada yaşananlara ilişkin yürüttüğümüz çalışmalar, aşı olsanız dahi virüsü başkasına bulaştırabildiğinizi ortaya koydu. Bu nedenle maske kuralı tavsiyesini güncelledik” ifadelerini kullandı.