Askerlik yerleri açıklandı! İşte sorgulama ekranı

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle sağlıktan ekonomiye, eğitimden askerliğe kadar pek çok alanda değişiklik meydana geldi. Tedbir amaçlı alınan kararlardan biri de askerlik terhis ve celp işlemlerinin ertelenmesi olmuştu. Ancak normalleşme adımlarının atılması ile birlikte terhis ve celp işlemleri yeniden başlayacak. İşte 2020 askerlik yeri sorgulama ekranı…

Türkiye’de corona virüsü tedbirleri askerlik için de alınmıştı. Bu kapsamda terhis ve celplerin ertelenmesine karar verildi. Ancak normalleşme adımlarının atılması ile birlikte terhis ve celp işlemleri yeniden başlıyor. Bugün e- devlet üzerinden silah altına alınacak erler ile bu yıl bedelli askerlik yapacak yükümlülerin yerleri açıklandı.

 

Gençlerimiz gözetim altına alındılar

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın terhisle ilgili açıklamasını paylaştı. O açıklamada Bakan Akar: “Pazar gününden itibaren terhisleri başlatacağız, bununla ilgili önemli tedbirler alındı. Terhis olacak gençlerimiz 18 Mayıs’tan itibaren gözetim altına alındılar. Şu ana kadar terhis olacaklar arasında herhangi bir vakaya rastlanmadı.”

 

SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ. 

Exit mobile version