Aslan’ın Avrupa hayalleri yıkıldı!

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İskoçya ekibi Rangers’a 2-1 mağlup olarak Avrupa defterini kapattı.

Galatasaray da Avrupa’ya veda etti. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İskoçya ekibi Rangers’a konuk olan Galatasaray sahadna 2-1 mağlup ayrılarak Avrupa defterini kapattı. Rangers’a turu getiren golleri 52. dakikada Scott Arfield ve 59. dakikada James Tavernier kaydetti. Galatasaray’ın tek golü 87. dakikada Marcao’dan geldi. Mücadele 2-1 sona ererken, Galatasaray’ın Avrupa Ligi macerası sona ererken Rangers gruplara yükselen taraf oldu.

İLK YARI GOLSÜZ GEÇİLDİ!

Mücadeleye ev sahibi Rangers daha tempolu başlarken, Galatasaray daha kontrollü bir oyun tercih etti. 15. Dakikadan itibaren Galatasaray yavaş yavaş ağırlığını koymaya başladı. Sarı-Kırmızılılar yakaladıkları pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı 0-0 sana erdi

İKİNCİ YARININ BAŞINDA GOL GELDİ

Rangers, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da etkili başladı. Devreye isabetli iki şutla başlayan Rangers, üçüncü isabetli şutunda golü buldu. 52. dakikada Ianis Hagi’nin pasıyla ceza sahası içinde kaleci Fatih Öztürk ile karşı karşıya kalan Scott Arfield, sağ ayağının dışı ile yaptığı vuruş ile topu filelere gönderdi. Baskısını sürdüren Rangers, 59. dakikada ikinci golü buldu. Borna Barisic’in sol kanattan ortaladığı topta, arka direkte Martin Linnes’in üzerinden yükselen James Tavernier’in kafa vuruşunda top maalesef ağlarımıza gitti ve skor 2-0’a geldi.

TERİM ÇİFT FORVETE DÖNDÜ

Bu skordan sonra Rangers savunma güvenliğini ön plana alırken, temsilcimiz Galatasaray ise daha fazla risk alarak çok adamla hücum etmeye başladı. Bu dakikalarda Fatih Terim oyuna ikinci müdahalesini yaptı ve 73’te Feghouli yerine Mbaye Diagne oyuna girdi. Böylece Galatasaray, Falcao ile birlikte Mbaye Diagne ile çift forvet oynamaya başladı. Üst üste gelen ataklar sonrası Galatasaray, Marcao ile 87. dakikada golü buldu. Kalan dakikalarda maçı uzatmalara götürmek için bastıran Galatasaray’ın çabaları sonuçsuz kaldı ve mücadele 2-1 Rangers’ın üstünlüğüyle sona erdi. Bu skorla Rangers UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalırken, Galatasaray Avrupa defterini kapattı.

Exit mobile version