Astım ve alerji hastaları dikkat: Artık saatlik uyarı yapılacak!

Astım ve alerji hastalarını ilgilendiren önemli açıklamalar yapıldı. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından yapılan açıklamalara göre, İzmir’den sonra Ankara’da polenlere karşı erken uyarı sistemi devreye alındı. Artık polen alerjisi olan vatandaşlar saatlik uyarı ile tedbirlerini önceden alabilecekler.

Akademik ve AR-GE İnovasyon İş Birliği Protokolü imza töreninde konuşan Bakan Pakdemirli astımı veya polen alerjisi olanları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli İzmir’den sonra Ankara’da da polenlere karşı erken uyarı sisteminin devreye alındığını bildirdi.

Konu hakkında yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

“Her 10 kişiden birinde sağlık sorunlarına yol açan polenler konusunda 2020 yılında Ege Üniversitesi’yle başlattığımız iş birliğini Ankara Üniversitesi’yle devam ettirmenin mutluluğu içindeyiz. Polenlere bağlı hastalıklarda, polenler ortaya çıkmadan ya da çıkar çıkmaz hastaların uyarılması, basit korunma önlemlerinin ve uygun tedavilerin düzenlenmesi hem hastalarımızın sağlığı hem de toplumun sosyal ve ekonomik gelişimi açısından önem taşıyor. İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzde polen ölçümleri yapan cihazın bir eşini, Ankara Meteoroloji Genel Müdürlüğü yerleşkemize de kurduk. Böylece polen gözlemleri iki kurumumuzca birlikte yapılmaya başlandı. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz ve Ankara Üniversitesi teknik ekiplerinin birlikte çalıştıkları polen tahminleriyle ilgili algoritma geliştirme konusunda da önemli mesafe kat edildi. Ankara’da yaşayan ve polen alerjisi olan vatandaşlarımız günlük ve saatlik olarak yapacağımız uyarılarla önceden tedbirini alacak. Toplum sağlığını korumaya yönelik bu adımımızı Türkiye geneline yaymayı hedefliyoruz.”

Exit mobile version