Ata Demirer’in Son Hali Şaşırttı, Ata Demirer Kimdir?

Ünlü komedyen Ata Demirer’in son hali görenleri şaşırttı. Kilo verdiği dikkatlerden kaçmayan komedyenin yaptığı paylaşıma çok sayıda yorum ve beğeni geldi.

Tatilini Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde geçiren ünlü oyuncu doğum gününde paylaşımda bulundu.  Demirer’e takipçilerinden çok sayıda doğum günü mesajı geldi.

Ata Demirer Kimdir?

Ata Demirer, 6 Temmuz 1972’de Bursa’da dünyaya geldi. Daha küçük yaşlarda müziğe olan yeteneği ailesi ve arkadaşları tarafından keşfedildi.

Ortaokul ve liseyi Bursa Erkek Lisesi’nde okuduktan sonra son sınıfta Çelebi Mehmet Lisesi’ne geçerek buradan mezun oldu. Okul hayatından başarılı olan ama yeteneklerini keşfeden ve o alanlara yönelmek isteyen olamayan Demirer, ağabeyinin yardımıyla gece kulüplerinde piyanist-şantör olarak çalışmaya başladı.1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü’nü kazandı ve İstanbul’a taşındı.

Konservatuvar yılları boyunca İstanbul’da müzisyenlik yapmaya devam eden Demirer, bu süreçte bar komedyenliği denemelerine de başladı. Vitamin Grubu üyesi Gökhan Semiz ile olan yakın arkadaşlığı sayesinde stand up gösterilerine başlayan Demirer, aynı zamanda Vitamin Grubunun “Turkish Kovboylar” adlı şarkısındaki gazeli seslendirmiştir.

E.Ş.E.K Tiyatro Grubunun kurucusu olan Uğur Uludağ’ının aracılığı ile ilk profesyonel stand up gösterisini gerçekleştirip 1995 yılında da Asos’ta verdiği müzikli şov sırasında keşfedilerek Dormen Tiyatrosu’nda “Komik Para” adlı oyununda rol almıştır.  Aynı yıl kendi kurduğu “Ege Kumpanya” adlı gösteri orkestrası ile birçok yerde sahneye çıkan Demirer’in hayatının dönüm noktası Uğur Yücel’le tanışması olmuştur.

Komediye olan tutkusunu keşfedip konservatuvarı yarıda bırakarak stand up gösterilerine ağırlık vererek 1996 ile 1998 yılları arasında birçok yerde sahne aldı.  1998 yılının Şubat ayında “Tek Kişilik Dev Kadro” adlı oyunu ile Leman Kültür’de sahne aldı. Bu oyunu yaklaşık 1000 kez sahnede oynadı. Oyunda geçen karakterlerin benzerleri ile bir televizyon şovu hazırlayan komedyen  “Korsan TV” adlı programı, yarattı. Ekranda 42 bölüm gösterilesi ile ünü artan komedyen daha sonra Vizontele Tuuba, Neredesin Firuze gibi projelerde yer aldı.

Birçok televizyon dizisinde rol alan Demirer,  “Kısık Ateşte 15 Dakika” filmi ile ilk başrolünü oynadı. Yurt çapında artan ünü ve sempatisiyle “Avrupa Yakası” adlı dizide 3 sezon boyunca “ Volkan” karakterini canlandırdı. Dizininin ve karakterin halk tarafından çok sevilmesi ile popülaritesi hızla arttı.

İki adet müzik albümü de bulunan ünlü komedyen Ata Demirer, daha sonra “Hacıyatmaz” adlı televizyon programına başladı. Gani Müjde tarafından yazılan ve yönetilen “Osmanlı Cumhuriyeti” adlı filmde Osmanlı padişahına hayat verdi. Senaryosunu kendi yazdığı ve 2010 yılında vizyona giren, yönetmenliğini Hakan Algül’ün yaptığı Eyvah Eyvah adlı sinema filminde rol arkadaşı Demet Akbağ ile başrol oyuncusu olarak yer aldı.

Serinin devam filmi olan Eyvah Eyvah 2, 7 Ocak 2011 tarihinde 355 kopya ile 700’den fazla salonda vizyona girmiş ve  10 gün içinde 1 milyon 842 bin 450 kişi tarafından izlenmiştir. Böylelikle, ‘Eyvah Eyvah 2′ bugüne kadar 4 milyon 300 bin 641′lik izleyici sayısıyla 2011 senesinin en çok izlenen yerli yapımı olma özelliğini eline almıştır.

Eyvah Eyvah 2, hikâyesiyle olduğu kadar müzikleri ve replikleriyle de ilgi çeken film, esprileriyle halkın beğenisini toplamıştır.

Eyvah Eyvah film serisinde “Müjgan” karakterini oynayan rol arkadaşı Özge Borak ile 22 Nisan 2012 tarihinde dünya evine girdi. Çift evliliklerine 14 Kasım 2014 tarihinde son verdi. 2012 senesinde vizyona giren, yine senaryosu kendisine ait olan, yönetmenliğini ise Hakan Algül’ün yaptığı Berlin Kaplanı filminde de başrol oyuncusu olarak yer almış, söz konusu filmde “Ayhan Kaplan” adlı Berlin’de yaşamını boksörlük ve bodyguardlık yaparak sürdüren bir Türk’ü canlandırdı

1 Ocak 2014 tarihinde vizyona giren Eyvah Eyvah 3 filmi, Eyvah Eyvah ve Eyvah Eyvah 2 film serilerinin devam filmi olarak sinemaseverlerle buluştu. Ata Demirer sinema filmlerinin dışında gösterileriyle de sevenlerinin karşısına çıkıyor, 2015 yılı itibariyle Ata Demirer Gazinosu adıyla gösterilerine devam etmektedir.

Exit mobile version