Gündem

Atama bekleyen öğretmenlere müjde Bakan Tekin’den geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve atamaların 2023 KPSS puanıyla yapılacağını duyurdu. Atamaların şubat döneminde yapılması arzusuna rağmen depremin yarattığı mali yük nedeniyle planın değiştiğini belirtti.

Bakan Tekin atanacak öğretmenler için şu açıklamalarda bulundu: “Öğretmen atamaları, 2023 KPSS puanıyla yapılacak. Atamaların şubat döneminde yapılması arzulanmıştı ancak depremin mali yükü nedeniyle plan değişti. Kadro sayısı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecek. Branş bazlı kontenjan dağılımı, belirlenen kadro sayısına göre yapılacak.”

Atama bekleyen binlerce aday, öğretmen atama takvimini ve branş kontenjanlarını yakından takip ediyor.

Bakan Tekin, en yüksek atama sayısını alacaklarını ve atanacak kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını ifade etti. Kesin kontenjan ve branş dağılımı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belirleyeceği atama sayısına göre belirlenecek.

Atama takvimi henüz belirlenmedi

Öğretmen adayları, 2024 öğretmen atama takvimine ve kontenjan dağılımlarına ilişkin resmi bilgileri bekliyor.

Hükümet, atamalarda en yüksek rakamı vereceklerini deklare etmiş olsa da, bütçe planının açıklanması ve kadro tahsisinin yapılması bekleniyor.