Gündem

Atama Kararnamesi Resmi Gazetede Yayımlandı: Cumhurbaşkanı Kararı ile Birçok İsim Görevden Alındı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan görevden almalar ve yerlerine yapılan yeni atamalar, 23 Nisan 2022 tarihli Resmî Gazete ’de yayımlandı. Ülkenin birçok kurum ve kuruluşunda bazı bürokratlar görevlerinden alınırken, yerlerine yenileri atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleşen kararlar, bugünkü sayılı Resmî Gazete aracılığı ile kamuoyuna ilan edildi.

Basın İlan Kurumu ve TUİK’de Yeni Atamalar

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevine Cavit Erkılınç getirildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Başkan Yardımcılığı görevine de Fatih Şahin atandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine Mustafa Bakır ve Bedri Sinan Gül getirildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine Gelen Yeni İsimler

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevine Türkmen Hacıhaliloğlu atandı. Ardahan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Bahtiyar Topal, Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Necmettin Şeker, Kırşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Hamdi Görkem Gençtürk, Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Şenol Ayyıldız, Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Fikret Onhan, Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Mehmet Fatih Namık Öztürk, Çankırı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevine ise Selim Boyraz atandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü olarak Harun Seçkin getirildi. Hayvancılık Genel Müdürü olarak ise Zekeriyya Erdurmuş göreve getirilen diğer isim oldu.

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Aylin Çağlayan ve Strateji Geliştirme Başkanı Volkan Koç görevlerinden alınırken, yerlerine atanacak yeni isimler henüz açıklanmadı.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği görevine Bilal Nuri Kestioğlu getirilirken, ondan önce bu görevi yerine getiren Hülya Deniz Yıldırım görevden alındı.

Dışişleri Bakanlığı Dış Politikalar Danışma Kurulu Üyeliği görevine Kemal Madenoğlu getirilirken, Tercüme Dairesi Başkanlığı görevini ise atama kararı sonrasında Osman Rıza Yavuzalp yerine getirecek.

Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliğine Alim Polat getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Malatya İl Müdürlüğüne ise Galip Sökmen getirildi.