GenelGündem

“Atatürk’e Hakaret” suçundan hakkında dava açılan Sevda Noyan’a takipsizlik kararı

Sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle "Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret" suçundan hakkında soruşturma yürütülen Sevda Noyan hakkında takipsizlik kararı verildi.

Konuk olarak katıldığı bir programda sarfettiği sözleriyle kamuoyu tarafından bütün tepki toplayan ve hakkında 6 yıla kadar haris istemiyle dava açılan Sevda Noyan’a bir soruşturma da sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle açılmıştı. Noyan’a Twitter hesabından 10 Kasım 2013’te yaptığı bir paylaşım nedeniyle ayrı bir soruşturma açıldı.

“Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret”  suçundan yürütülen soruşturmayı tamamlayan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Noyan hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.

Takipsizlik kararında, suç duyurusuna konu eylemler kapsamında şüphelinin üzerine isnat olunan suçun yasal unsurlar itibariyle oluşmadığının anlaşıldığı belirtildi.

O PAYLAŞIMDA NE VARDI?

Takipsizlik kararında Noyan’ın 10 Kasım 2013’te “Bu gün putları kırma günü. Kendimize gelme günü. Bir ölümlü kuldan gel bizi kurtar diyenlere, ibretle bakma günü. Bu gün, hep o gün…” şeklinde paylaşım yaptığı kaydedildi.

Noyan hakkında verilen takipsizlik kararına da kamuoyundan tepkiler gelmeye devam ediyor.