Ateizm Derneği Boynukalın’a Ateizme katkılarından dolayı teşekkür etti!

Kuran’a ters, İslam dışı, İslam’ın hoşgörüsüne aykırı söylemleri ile gündeme gelmeyi başaran eski Ayasofya Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’a, yaptığı açıklamalardan dolayı Ataizm Derneği’nden teşekkür geldi. ”Ateizmin yaygınlaşmasında üstün gayretiniz için teşekkür ederiz” diyen dernek, twitter hesabı üzerinden ”Ateizmin yaygınlaşmasında ve araştırılmasında gösterdiğiniz üstün gayret için dernek olarak size büyük bir teşekkür borçluyuz. Böyle devam etmenizi diliyoruz” dedi.

Sosyal medya üzerinden AKP iktidarını amansız-sebepsiz savunanlara fırsat vermeden tweetleriyle her konuda fikir beyan etmesiyle tanınan Mehmet Boynukalın içki yasağına tepki gösterenlere, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bu ülkede yaşayan herkes -ben dahil- az çok vergi veriyor, hepimizin bu vergilerde hakkı var ve bunun büyük bir kısmı da içki ve kumar dışındaki helal kaynaklardan geliyor. Biz de yaptığımız işin, üniversite hocalığının karşılığını helal olan kısımdan alıyoruz; elhamdülillah” ifadelerini kullandı.

Yaptığı paylaşım üzerine maaşının içkiden alınan vergilerle ödendiğini hatırlatılması üzerine Boynukalın, Kuran esaslarına göre en kirli paranın din üzerinden kazanılan para olduğunu bilmediği için “Helal haram nedir bilmeyen adi bir güruh kalkmış bana helali haramı öğretmeye kalkıyor. Devletimin üniversitesinde din dersi verip helal hatta farz olan bir iş yapıyor ve karşılığını helal olarak alıyorum. Sizin pisliğinize ihtiyacım yok. Alayınızın cehenneme kadar yolu var” demişti… Boynukalın, islamiyeti yaymak, insanlara Kuran’ı öğretmek için para almanın farz olduğunu iddia etmiş. Halbuki Kuran, din üzerinden kazanılan her türlü maddiyatı/kazancı yasaklamış  ve ”Sizden hiç bir karşılık beklemeyenlere uyunuz” demiştir. Ama Boynukalın maaşını devletten yani kamudan aldığını söylüyor. Kuran’da kamu malı demek halkın ortak malı demektir. O yüzden Allah, konunun tam anlaşılması için ”Sizden” yani ”çoğul eki” kullanarak ister şahıstan ister devletten isterse başka biryerden, nereden alırsa alsın, din adına kazanılan her türlü parayı, itibarı, makamı haram kılmıştır.

Boynukalın mesajında şöyle devam ediyor…

Bu güruh helal haram nedir bilmiyor; paranın itibari bir şey olduğunu da anlamıyor. Önemli olan yaptığınız işin helal olmasıdır. Devletin kasasına bu paranın nereden geldiği sizi ilgilendirmez. Evet düzeltilmesi gerekir; ama o ayrı bir konudur.

Merak etmeyin ey güruh, haram (!) ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım” dedi.

Gelen tepkiler üzerine önce Twitter hesabını kilitleyen Boynukalın bir süre sonra da hesabını tamamen kapattı.

Exit mobile version