Ateşi 38 derece olanlar hakkında valilikten flaş karar!

Kastamonu’da il dışından gelenler ile vücut ısıları 38 derece ve üzerinde olanlar hakkında flaş bir karar verildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, ateşi 38 derece ve üzerinde olanların 10 gün izolasyonda tutulacak.

Katamonu’da il merkezine girişlerde, Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile gelenlerin ateş ölçümünü gerçekleştirilecek. Valilik tarafından alınan karar ile burada ateşi 38 derece ve üzerinde olanlar yurtlarda izolasyona alınacak.

Aynı zamanda izolasyona alınan kişilere Covid-19 testi yapılacak. Test sonucu pozitif çıkanlar bildirdikleri ikamette ya da yurtta karantinada tutulacak.

Muhtarlar takip edecek

İl dışından gelen, ateşi normal ve herhangi bir olumsuzluğu olmayanlar da belirtecekleri adreste 10 gün izolasyonda tutulacak. Karantinadaki bu vatandaşların takibi kolluk kuvvetleri ile iş birliği içinde muhtarlar vasıtasıyla yapılacak.

Ancak Valilik açıklamasında göre, eğitim ve turizm maksadıyla ya da ticari ve tarımsal faaliyet yürüten şirket, şahıslar ile tevdi edilen bir kamu görevini yürütme amacı ile il merkezine gelenler kapsam dışında tutulacak.

Exit mobile version