Gündem

Ateşkes ilanına uymayan Rus askerlerinin öldürdüğü talihsiz kadının acı hikayesi ortaya çıktı: Aile 4 yıl önce de savaştan kaçmış

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatında 14. gün de geride kalıyor. Savaş devam ederken, gözler yarınki insani koridor tahliyelerinde olacak. Müzakerelerin ikinci turunda Rusya, Ukrayna’dan sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes ilan edildiğini duyurmuş ancak bu ateşkese uymamıştı. Tahliye sırasında Ukrayna’da, Rus saldırıları sonrası ölen siviller olmuştu. Müzakerelerin üçüncü turunda benzer bir karar daha alındı ve yarın sabah Ukrayna’nın 5 kentinde yine insani koridorlar oluşturulacak. Rusya’nın ateşkes ilanına uymama ihtimali endişeleri artırırken, Rus mermileri ile hayatını kaybeden anne ve iki çocuğunun fotoğrafı savaşın acı sembolü oldu. Talihsiz kadının 4 yıl önce de savaştan kaçtığı ortaya çıktı.

Rusya Ateşkes İlanına Uymamıştı

Ukrayna toprakları 14 gündür Rus askerlerinin saldırılarıyla vuruluyor. Ukrayna’da devam eden çatışmalarda sivil ve masum insanlar da hayatını kaybediyor. Sivillere savaşta zarar gelmemesi için insani koridor anlaşmaları yapılmış ancak Rusya bu geçici ateşkes ilanına uymamıştı. Bu sırada savaşta Rus mermilerinin hedefinde kalan 43 yaşındaki Tatyana Perebeynos, iki çocuğuyla birlikte hayatını kaybetmişti. Anne ve çocuklarının içler acıtan fotoğrafları, savaşın da acı sembolü oldu. Rus saldırıları sonucu ölen Tatyana Perebeynos’un, 4 yıl önce de Donetsk’teki savaştan kaçtığı ortaya çıktı.

Savaştan Kaçıp Çocuklarını Korumak İstemişti

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, başkent Kiev’de bulunan Irpin bölgesinde, tahliye sırasında 2 çocuklarıyla birlikte hayatını kaybeden ailenin fotoğraflarını paylaşmıştı. Tahliyeye yetişmek isteyen aileden geriye sadece bavulların kaldığı görülürken, o kare savaşın durumunu gözler önüne sermişti. Milyonları üzen fotoğrafta yer alan 43 yaşındaki annenin, daha önce de Donetsk’teki savaştan kaçan bir üst düzey muhasebeci olduğu ortaya çıktı. Ailenin, çocuklarının güvenliği için savaş bölgesinden kaçıp başkent Kiev yakınlarına yerleştiği öğrenildi. Talihsiz kadının çocuklarından birinin 18 yaşındaki oğlu Nikita ve 9 yaşındaki kızı Alise olduğu belirtildi.