EkonomiGündem

ATM’den paranızı çekebileceksiniz: Hesaplara 3 bin 571 TL yattı!

Ödemelerin ne zaman yapılacağı sorgulanıyor. Ağustos ayı ödemelerini bekleyen vatandaşlar tarafından ‘Paralar ne zaman yatacak?’ sorusunun cevabı araştırılıyor. Bu ödemeler arasında olan SED ile ilgili de detaylar merak ediliyor. Sosyal Ekonomik Destek (SED) kapsamında yapılan ödemeler hesaplara yatıyor. SED ödemeleri hakkında açıklama geldi.

PARALAR HESAPLARA YATTI

Ağustos ayı SED ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu. Ödemelerle ilgili açıklama geldi. Bakan Göktaş, SED ödemelerinin hesaplara yattığını açıkladı. Ödemelerin yapılıp yapılmadığı e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

Bakan Göktaş, ekonomik sıkıntı çeken ailelerin çocuklarının masraflarını karşılaması için yapılan SED ödemelerinin hesaplara yattığını belirterek, “SED Hizmetinden Yararlanan Çocuklarımız İçin Ailelerin Hesaplarına Ağustos 2023 Ödemesi Olarak Toplam 575 Milyon TL Yatırdık” dedi. Bakan Göktaş, SED hizmetinden yararlanan her bir çocuk için aylık ortalama 3.571 TL destek verildiğini kaydetti.

E-DEVLET SED YARDIMI SORGULAMA EKRANI

SED yardımı ödemeleri içim başvurular İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

SED YARDIMI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 zam oranında artırıldı. Buna göre; 3 bin 38 lira ödeme alan bir aile yeni zam oranıyla birlikte 3 bin 571 lira ödeme alacak.