EkonomiGündem

Avrupa’da Son İki Yılda Elektik Ve Doğalgaza En Çok Zam Yapan Ülke Türkiye

Türkiye’de iğneden ipliğe her şeye zam gelirken elektrik fiyatları da nasibini aldı. Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) tarafından açıklanan verilere göre Türkiye Avrupa’da elektrik ve doğalgaza en çok zam yapan ülke oldu.

Son İki Yılda Elektrik Ve Doğalgaz Fiyatları Arttı

Türkiye’de 2019 ve 2021 yılları arasında elektrik ve doğalgaza yapılan peş peşe zamlar ile Avrupa’nın zam lideri oldu. Euronews’te yer alan habere göre, 2019 ve 2021 yıllarının ilk yarılarını kapsayan dönemlerde elektrik fiyatları yüzde 47,4 artış gösterdi. Aynı şekilde aynı yılları kapsayan dönemlerde yine doğalgaz fiyatları 42,3 oranında arttı. Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’de özellikle son iki yıldır elektrik fiyatlarında artış yaşanıyor. Fiyatlar konutlarda kullanılan elektrik fiyatlarını kapsıyor.

Elektrik fiyatlarında yüzde 47.4 ile en yüksek artış yaşanan Türkiye’yi 2. sırada yüzde 21.9 oranıyla Polonya ve 3. sırada yüzde 20.8 oranıyla Ukrayna takip ediyor.

Yine doğalgaza uygulanan zam oranlarına bakıldığında ilk sırada yüzde 42.3 ile Türkiye yer alıyor. Ardından yüzde 12.7 ile Ukrayna ve 3. sırada ise yüzde 4.3 ile Hollanda yer alıyor.