Avrupa’yı Ciaran Fırtınası vurdu: 8 ölü, 1 kayıp

Ciaran Fırtınası, Avrupa’nın batı bölgelerinde etkili oldu. Fırtına nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayboldu. Fırtına, ulaşım ve enerji altyapısını da olumsuz etkiledi.

Fırtına, 200 kilometreye kadar ulaşan rüzgar hızı ile birçok ülkede hayatı olumsuz etkiledi.

Belçika, Fransa, Hollanda, Almanya, İtalya ve İspanya’da devrilen ağaçlar ve su baskınları nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayboldu.

Fırtına nedeniyle Fransa’da 1,2 milyon hane elektriksiz kaldı.

İngiltere’nin güneyinde yüzlerce okul tatil edildi. Hollanda, İspanya ve İngiltere’deki birçok kentte uçuşlar iptal edildi. Havalimanlarında yoğunluk oluştu. Tren seferlerinde de aksaklıklar yaşandı.

Ciaran Fırtınası’nın öncü etkileri İtalya’da da görülmeye başladı.

Ülkede her geçen gün artan yağışlı ve fırtınalı hava, özellikle kuzeydeki Veneto ve Toskana bölgesinde hayatı olumsuz etkiliyor.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Toskana bölgesinde Prato’ya bağlı Montemurlo beldesinde 85 yaşındaki bir kişi, evinin zemin katında tamamen sular altında kalmış odada ölü bulundu. Kurtarma ekipleri, yaşlı adamın üst kata çıkamadığı için sel sularında boğulduğunu öne sürdü.

Veneto bölgesinde de 1 kişinin kaybolduğu bildirilen haberde, Toskana bölgesine dün 3 saat içinde 200 milimetre yağış düştüğü belirtildi.

 

Meteoroloji uzmanları, fırtınanın Avrupa genelinde hafta boyunca etkili olmayı sürdüreceğini açıkladı. Öte yandan fırtına öncesi yaşanan şiddetli yağışlar birçok Avrupa kentinde hayatı felç etti.

 

 

Exit mobile version