Avustralya açıkladı: Ülke 2022’ye kadar kapanabilir!

Corona virüsü pandemisi nedeniyle Avustralya Sağlık Departmanı Başkanı tarafından flaş bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, 2021 yılında yılında sınırların açılmasının beklenmediği ifade edildi. Avustralya Sağlık Departmanı Başkanı konuya ilişkin olarak, “Avustralya nüfusunun çoğu koronavirüse karşı aşılanmış olsa bile bu yıl yabancı yolculara karşı sınır kapılarımızı açmayı beklemiyoruz ” dedi.

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsü salgını nedeniyle, ülkelerden yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Avustralya Sağlık Departmanı Başkanı 2021’de sınırlarını yabancı yolculara yeniden açmasının beklenmediğini söyledi.

ABC’ye yapılan açıklamada, “Bu yılın çoğunu sınır kısıtlamalarıyla geçireceğiz, nüfusun çoğunu aşılamış olsak bile, bunun virüsün bulaşmasını engelleyip engellemeyeceğini bilmiyoruz ve muhtemelen karantina bir süre daha devam edecek” denildi.

Ülke Ulaştırma Bakanı Michael McCormack geçen ay yaptığı açıklamada, “Uluslararası seyahatler Avustralyalılar için bir risk oluşturmadığında uluslararası sınırlar açılacaktır” demişti.

Dünyada corona virüsü salgını don durum

Corona virüsü dünya genelindeki vaka verileri worldometers isimli sitede yayınlanıyor. Son verilere göre, dünya genelinde 95 milyon 881 bin 459 kişi corona virüsüne yakalandı. Corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 2 milyon 46 bin 233 olarak kaydedildi. Corona virüsünden kurtularak sağlığına kavuşanların sayısı ise 68 milyon 427 bin 147 olarak açıklandı.

Exit mobile version