Avusturya Başkanı Kurz, “Afgan Mülteciler Türkiye’ye Sığınmalı”

Taliban Gücünden kaçan mülteciler kaçak yollarla ülkelerini terk etmeye devam ediyor. Mülteci Afganlar, favori göç noktalarından biri olan Türkiye üzerinden AB ülkelerine geçiş yapmaya çalışıyorlar.

Avusturya Başbakanı Afgan mülteciler için açıklamada bulundu. Türkiye’nin Afgan mültecilerin sığınacağı en doğru yer olduğunu belirtti.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Afgan mülteciler hakkında yaptığı açıklamada, Almanya, Avusturya ya da İsveç’ten ziyade Türkiye’ye sığınmalarının daha doğru olacağını söyledi.

DW Türkçe’nin haberine göre; ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilmesi ile Afganistan’dan dünyaya bir göç dalgası başladı. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Avrupa Birliğine uyarılarda bulundu.

Verdiği mülakatta Afgan mülteciler için “komşu ülkelerin, Türkiye’nin ya da Afganistan’ın güvenli bölgelerinin daha doğru yer olduğunu” belirtti.

Yaptıı açıklamada Kurz,“Eğer insanlar kaçmak zorundalarsa, herkesin Avvusturya, Almanya ya da İsveç’e gelmesindense, Türkiye gibi komşu ülkeleri ya da Afganistan’ın güvenli bölgelerini kesinlikle daha doğru yer olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Avusturya Başbakanı Kurz, “ Mülteciler AB Üyesi Olmayan Ülkelere İade Edilmeli”

Avusturya Başbakanı Kurz, yaptığı açıklamada geri gönderme imkânının bulunmadığı sığınmacıları, AB üyesi olmayan ülkelere iade edilmesi fikrini sundu.

AB Mülteci Girişlerini Durdurmak İçin Maddi Yardımda Bulunacak

Afgan mültecilerin ülkelerine girişini durdurmak isteyen AB, maddi destek sağlayacak. Taliban gücünün bakısından ve ekonomik sebeplerden kaçan göçmenlerin sınırlarına dayanmasını durdurmak isteyen AB Kabil Hükümeti’ne maddi destek sağlayacak. AB, yalnızca Kabil Hükümetine de değil komşu ülkelere de maddi yardımda bulunacak.

Exit mobile version