GündemPolitika

Avusturya’dan Türkiye’ye tehdit!

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki tutumunu değiştirmesi gerektiğini söyleyerek, "Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması gerekiyor" dedi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Avrupa Birliği’ni (AB) kullanarak Türkiye’yi tehdit etti. AB’ye seslenen Kurz, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki tutumu değiştirmesi gerektiğini aksi halde AB’nin yaptırımları gündemine alması gerektiğini söyledi. Alman Basın Ajansı’nın (Deutsche Presse-Agentur) haberine göre Avusturya Başbakanı, “İnsan haklarını ve Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın egemenliğini tehdit etmeye devam etmesi durumunda Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yaptırım uygulaması gerekiyor” dedi.

MÜLTECİLERİ SİLAH OLARAK KULLANIYORLAR

Geçen günlerde de Alman gazetesi Handelsblatt’a açıklamalarda bulunan Kurz, AB sınırlarının korunması ve Yunanistan ile tam dayanışma içinde olunması gerektiğini ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “mültecileri silah olarak kullanmakla” suçlamıştı. Aşırı sağcı 33 yaşındaki Avusturya Başbakanı ayrıca, “Erdoğan’ın Batı Avrupa’daki Türkleri kendi amaçları için kullandığını” iddia etmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu açıklamalara tepki göstererek, “Avrupa Birliği (AB) ve değerlerine asıl büyük tehdit Kurz’un temsil ettiği çarpık ideolojidir” demişti.