Ayakkabıcılar 8 bin TL’ye çalışacak eleman bulamıyor!

Gaziantep’te gençler çalışacak iş bulamamak konusundan şikayetçiyken kimi sektörlerde de eleman sıkıntısı üst düzeyde. İstanbul’un ardından ülkenin en fazla ayakkabı üretiminin gerçekleştirildiği Gaziantep’te kalifiyeli eleman bulma sıkıntısı meydana geliyor.

8 bin TL’ye eleman bulamıyorlar

Çeşitli bölümlerde çalıştıracak eleman bulamamak hususundan şikayetçi olan ayakkabı üreticileri 8 bin TL’ye kadar maaş vermelerine karşın bu sorunu aşamamak hususunda dertli.

Ayakkabı üretiminin büyük bir kısmı el işçiliğiyle yapılıyor

Ayakkabı üreticisi Reşit Köse, “Ben ürün yetiştiremiyorum. Siparişlerim çok fazla hatta müşterilerimiz durmadan ürünlerin ne zaman gönderileceği konusunda bizleri arıyor. İş yok dersek yalan olur.

Aylıklar 5-8 bin TL arasında değişiyor

Aylıkları ortalama olarak 5 ila 8 bin lira arasında değişiyor. Elinden iş gelen, biraz daha iyi iş yapan, işini seven herkes bu sektörde para kazanabiliyor. Şu anda 5 ila 8 bin arasında ücret vermemize rağmen kalifiye eleman bulamıyoruz. İyi bir sayacı olsa haftalık 2 bin lira, iyi bir kesici olsa haftalık 1.500 liradan az para almaz. Bu sorunu sadece biz ayakkabı sektöründekiler değil, diğer sektördeki işverenler de yaşıyor.” dedi.

Exit mobile version