EkonomiGündem

Ayçiçek yağı fiyatlarında flaş indirim kararı: 105,90 TL’ye satılacak!

Dolar kurundaki sert yükselişle birlikte gıda ürünlerinden en çok ayçiçek yağına zam gelmişti. Doların süşmesiyle gözler gıda ürünlerinin fiyatına çevrildi. Tarım Kredi Kooperatif marketlerinden indirim haberi geldi. Kooperatif market ayçiçek yağı ve bazı gıda ürünlerinin fiyatında indirim yaptı.

AYÇİÇEK YAĞINA İNDİRİM YAPILDI

Ayçiçek yağıyla ilgili indirim haberi geldi. Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde Ayçiçek yağında ve bazı ürünlerde yüzde 30’a varan indirim yapığını duyurdu.  Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Bayramali Yıldırım, döviz kurundaki düşüşün ardından girdi fiyatlarında indirim olmasını beklemeden fiyatları aşağı çektiklerini duyurdu.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATI NE KADAR?

Birçok markette 109,90 liradan satışa sunulan ayçiçek yağı Tarım Kredi’de 105,90’a düşürüldü.

FİYATLAR DÜŞECEK

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) Genel Müdürü Ünal Erarslan, ayçiçek yağında yaklaşık yüzde 20 indirime giderek, ekim ve kasım fiyatlarına döndüklerini söylemişti.

Yapılan denetimlerle fiyatların daha da düşeceğine inandığını belirten Erarslan, “Bu fiyatla artık piyasada da fiyatların düşüyor olması gerekir. Bizim elimizden çıktıktan sonraki aşamaların da denetlenmesi gerektiğini de bildirdi.