Aydın Doğan Vakfı Eğitim Bursu Son Gün Ne Zaman?

Binlerce üniversite öğrencisinin merakla beklediği burs başvuru süreçleri başladı. Okulların da yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte binlerce üniversiteli genç burs aramaya başladı. 2020-2021 eğitim öğretim dönemi ile birlikte vakıf ve kurumların burslarının ne zaman başladığı merak konusu oldu.

Aydın Doğan Vakfı her yıl olduğu gibi bu yılda 2021-2022 eğitim öğretim döneminde maddi desteğe ihtiyacı  olan başarılı öğrencilere karşılıksız olarak maddi destekte bulunacak. Aydın Doğan Vakfı Devlet Üniversitelerinde lisans seviyesinde eğitim alan kız öğrencilere 550 TL karşılıksız burs verecek. Aydın Doğan Vakfı Burslarına başvurmak için son tarih 15 Ekim 2021. Başvurular resmi siteden online olarak yapılacak.

Başvuru Koşulları

T.C. vatandaşı olmak

Devlet Üniversitelerinde lisans seviyesinde eğitim alan kız öğrenci olmak

Baba beni okula gönder seferberliği kapsamında yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen kız öğrenci pansiyonlarında ortaöğrenimi süresinde kalmış olmak

Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak

Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumundan karşılıklı olan öğrenim kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.)

Başvuru tarihinde 23 yaşını doldurmamış olmak

Ara sınıflar için: Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak ve 3 taneden fazla başarısız dersi bulunmamak

Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrenciler için; başarılı olarak geçmiş olmak

Exit mobile version