Aydın HaberleriEge Haberleriİzmir HaberleriManisa HaberleriMuğla Haberleri

Aydın, İzmir, Manisa, Muğla dikkat: Devlet bu illerde ucuz arsa satışı yapacak!

Konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, sanayi tesisi ve akaryakıt istasyon alanları niteliğinde arsa sahibi olmak isteyenler için önemli bir açıklama yapıldı. Aydın, İzmir, Manisa, Muğla illerinin de arasında bulunduğu 19 ildeki arsaların satışa çıkarılacağı duyuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan yazılı açıklamada arsalar için açık arttırmaların 13 Ekim’de gerçekleşeceği bildirildi.

Ucuz arsa sahibi olmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat duyurusu yapıldı. TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, yüzde 25 peşinat 60 ay vade ile satılacak. Ayrıca yapılan açıklamalarda arsaların KDV’den muaf tutulacağı bildirildi.

13 Ekim 2021 Çarşamba günü saat 10.30’da yapılacak açık artırmada Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Adana, Aydın, İzmir’de bulunan arsalar, 14 Ekim 2021 Perşembe 10.30 ‘da açık artırmada ise Ankara, Konya, Ağrı, Amasya, Çorum, Elazığ, Giresun, Malatya, Manisa, Antalya, Muğla’da bulunan arsaların satışı gerçekleştirilecek.

İzmir’de küçük sanayi sitesi alanları bulunuyor

Satışa sunulan arsalar arasında Adana konut, Amasya’da konut-ticaret, Anakara Gölbaşı’nda konut, Antalya’da konut, turizm tesis alanı, Aydın’da otopark, küçük sanayi sitesi, Elazığ’da köy yerleşik alanları, Giresun’da ise kreş alanı bulunuyor.

İzmir ve Konya’da satışa sunulacak arsalar arasında küçük sanayi sitesi alanları da bulunuyor. İzmir Bayındır’da sanayi, küçük sanayi ve konut alanları, Konya Karapınar’da ise küçük sanayi alanları, Konya Meram’daet ve süt ürünleri entegre tesis alanları KDV’den muaf şekilde satılacak.