Aydın Haberleri

Aydın Nazilli’de kaldıkları otelin 4. katından atılan Gamze’nin katiline 25 yıl hapis

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, nişanlısı Baki Can Gölcü ile kaldığı otelin 4. katından atılarak hayatını kaybettiği iddia edilen Gamze Uslu davasında, sanığa verilen 25 yıl hapis cezası kararı Yargıtay tarafından onaylandı. Sanık Baki Can Gölcü, 10 yıl sonra tutuklandı.

Gamze Uslu’nun şüpheli ölümüne dair Aydın’ın Nazilli ilçesindeki otelde yaşanan olayla ilgili bilirkişilerin hazırladığı raporlar, olayın cinayet mi intihar mı olduğunu belirleyemedi. Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 2013 yılında başlayıp 3 yıl süren davada sanık Baki Can Gölcü’yü önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, daha sonra bu ceza 25 yıla indirildi.

Ancak, 2020 yılında Yargıtay tarafından usulden bozulan kararın ardından mahkeme, tekrar müebbet hapis cezası verdi ve bu cezayı yine iyi hal indirimi ile 25 yıla düşürdü. Baki Can Gölcü, bu süreçte serbest yaşadı ve tutuklu yargılanmadı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 10 yıl sonra verilen 25 yıl hapis cezasını onayladı, bu kararın ardından Gölcü tutuklandı.

Gamze’nin babası: Katilin iyi hali mi olur?

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Gamze Uslu’nun ailesinin on yıldır adalet mücadelesi verdiğini belirterek, Yargıtay’ın kararı sonrasında katilin tutuklanmasının önemini vurguladı. Gamze Uslu’nun babası Sinan Uslu, Yargıtay’ın kararıyla ilgili olarak “Bizim beklentimiz iyi hal indiriminin kaldırılmasıydı. Katilin iyi hali mi olur? Tutuklama kararıyla en azından gönlümüz ferahladı. Adalet geç geldi, 10 yıl boyunca çok yıprandık. Bu, adaleti uygulayanların ayıbıdır” şeklinde konuştu.