Aydın ve İzmir açıklarında 68 göçmen daha yakalandı

Umuda yolculuk bitmiyor. Ülkemize kaçak yollardan giren düzensiz göçmenler, buradan da Avrupa’ya gitmek için çabalıyor. Bugün Ege Denizi’nde Sahil Güvenlik tarafından yakalanan göçmenler, İl Göç İdaresi’ne sevk edildi.

Yunanistan’ın uyguladığı sert tepkilere rağmen Ege Denizi’nde göçmen avı bitmiyor. Bugün İzmir ve Aydın’da toplam 68 göçmen daha Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kurtarıldı.

İzmir açıklarında 14 düzensiz göçmen

Saat 07.35’te, İzmir ili Karaburun ilçesi açıklarında can salı içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (KB-4507) tarafından Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen can salı içerisindeki 14 düzensiz göçmen kurtarılmıştır.

Aydın açıklarında 37 düzensiz göçmen

Saat 10.05’te, Aydın ili Kuşadası ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-74) tarafından Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen lastik bot içerisindeki 37 düzensiz göçmen kurtarılmıştır.

İzmir açıklarında 17 düzensiz göçmen

Saat 21.20’de, İzmir ili Menderes ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (TCSG-912) tarafından hareketli lastik bot durdurulmuş ve içerisindeki 17 düzensiz göçmen yakalanmıştır.

 

Exit mobile version