Aydın ve İzmir’de hissedilen depremden sonra flaş açıklama: Böyle duyuruldu!

Aydın ve İzmir’de hissedilen depremle ilgili flaş bir açıklama geldi. Vatandaşların panikle kendini sokağa attığı depremin ardından beklenen açıklama yapıldı. Deprem Uzmanı ve Jeofizik Profesörü Övgün A. Ercan, depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kuşadası Körfezi’nde peş peşe depremler meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, saat 13.27’de 6.33 km derinlikte meydana gelen 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem panik yarattı.

DEPREMİN ARDINDAN FLAŞ AÇIKLAMA

Deprem Uzmanı ve Jeofizik Profesörü Övgün A. Ercan, Kuşadası körfezinde yaşananları deprem fırtınası olarak değerlendirdi. Ercan, Sözcü’ye yaptığı açıklamada, depremlerin 2020 yılında Sisam Adası açıklarındaki depremin devamı olan kırıkların üzerinde olduğunu belirterek şu bilgileri verdi.

“Depremler Türkiye anakarasında, yaklaşık 15 kilometrelik yerde deprem fırtınası şeklinde gerçekleşiyor. Büyüklükleri 1 ile 3.9 olan depremlere deprem fırtınası diyoruz. 4.3 ise en küçük deprem boyutudur. Kuşadası Körfezindeki depremler sığ olduğu için İzmir’de de duyulmuş. Arkasından büyük bir deprem gelir gelmez diyemeyiz. En kötü senaryo bunun arkasından büyük deprem gelirse şaşırırım. Çünkü 2020’de olabilecek en büyük deprem oldu. Gerginlik büyük oranda boşaldı. Bunun ardından toparlanıp yeniden aynı büyüklükte olma olasılığı çok azdır. Olursa, en olası yer Ortaklar Germencik olarak beklenebilir.”

Exit mobile version